Θαλασσινό Νερό – Για Επαγγελματίες

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πλεονεκτήματα για την επιχείρησή σας

Προστιθέμενη αξία – Το θαλασσινό νερό πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό και την ενδυνάμωση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων των τροφίμων προσφέρει και την αίσθηση του διαφορετικού στα προϊόντα που διαθέτει προς πώληση.

Αναγνωσιμότητα – Το θαλασσινό νερό είναι μεταξύ άλλων και ένας τρόπος για να προσφέρετε μια υπηρεσία ικανή να διαφοροποιήσει την επιχείρηση σας από τις υπόλοιπες .

Καινοτομία – Το θαλασσινό νερό έχει να προσφέρει μια νέα καταναλωτική εμπειρία που θα εκπλήξει τους πελάτες σας με την ποιότητα του .

Είναι ιδανικό για τους επαγγελματίες που θέλουν να ποντάρουν στην καινοτομία όσον αφορά τη βελτίωση και τη διατήρηση των προϊόντων τους.

ΓΙΑ ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ

 1. Διαβάστε περισσότερα

  Mediterranea – Θαλασσινό Νερό – Για ιχθυοπωλεία

  Με το  Mediterranea – Θαλασσινό Νερό αναβαθμίζετε τις υπηρεσίες του ιχθυοπωλείου σας και βελτιώνετε το βαθμό ικανοποίησης των πελατών σας. Με αποτέλεσμα την επιτάχυνση του ρυθμού ανακύκλωσης των ψαριών και των θαλασσινών σας καθώς και την αύξηση των πωλήσεων του καταστήματος σας.

  Εξαιρετικό για τη συντήρηση των ψαριών και των θαλασσινών – είναι πάντα σαν να έχουν ψαρευτεί λίγο πριν.

  Είναι πιο υγιεινό

  Τα ψάρια και τα θαλασσινά όταν διαβρέχονται με θαλασσινό νερό απορροφούν θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το ιώδιο τα οποία αποτελούν μέρος της φυσικής τους σύστασης. αυτά τα βασικά συστατικά αφομοιώνονται εύκολα από τα κύτταρα και συμβάλουν στην ενδυνάμωση του οργανισμού μας.

  Το θαλασσινό νερό διευκολύνει τη χώνευση και κάνει τα πιάτα να είναι πιο ελαφρά και εύπεπτα. εξασφαλίζει ακόμη το τέλειο αλάτισμα στα ψάρια και τα θαλασσινά, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό την κατανάλωση του συνηθισμένου μαγειρικού  άλατος στα φαγητά.

  Συντηρεί καλύτερα

  Το θαλασσινό νερό εξασφαλίζει την τέλεια συντήρηση των προϊόντων της θάλασσας και εμποδίζει, με όσο γίνεται πιο φυσικό τρόπο, τη μόλυνση τους από μικρόβια. διαβρεχόμενα με θαλασσινό νερό, τα ψάρια και τα θαλασσινά διατηρούνται πιο πολύ καιρό και παραμένουν ενυδατωμένα και με όλη τη διατροφική τους αξία ανέπαφη.

  Χαρίζει γεύση

  Το θαλασσινό νερό ενισχύει τη γεύση και εμπλουτίζει τις οργανοληπτικές ιδιότητες των προϊόντων. Επιπλέον, είναι εξαιρετικό  προκειμένου να κάνει πιο νόστιμο το μαγείρεμα. Μη διστάσετε λοιπόν να προτείνετε στους πελάτες σας να χρησιμοποιούν το θαλασσινό νερό για το μαγείρεμα των ψαριών και των θαλασσινών που αγοράζουν, θα δείτε πώς ανανεώνει και ζωντανεύει τη γεύση θάλασσας στα προϊόντα που διαθέτετε προς πώληση.

  Το μυστικό για να μαγειρέψετε το καλύτερο πιάτο με ψάρι ή θαλασσινά βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας!

ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

 1. Διαβάστε περισσότερα

  Μαγειρεύουμε με Θαλασσινό νερό για περισσότερη  γεύση & διατροφική αξία!!!

  Το Mediterranea Θαλασσινό νερό είναι καθαρό θαλασσινό νερό, που έχει αντληθεί από τη Μεσόγειο, ιδανικό για την εκτέλεση εξαιρετικών μαγειρικών συνταγών με ψάρι και θαλασσινά, χαρίζοντας επίσης μια γεύση από θάλασσα σε σαλάτες, ζυμαρικά & λαχανικά. Βοηθάει στο ξεπάγωμα των κατεψυγμένων προϊόντων.

  Μαγειρεύοντας με θαλασσινό νερό βελτιώνεις τη θρεπτική αξία των τροφών, καθώς συντελεί στη μείωση της κατανάλωσης κοινού μαγειρικού άλατος στο φαγητό.

   

  Mediterranea – Θαλασσινό Νερό – Για Εστιατόρια

ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΪΕΙΑ

 1. Διαβάστε περισσότερα

  ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΛΑΤΙ – MEDITERRANEA ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ

  Το προϊόν Mediterranea Θαλασσινό νερό είναι το μοναδικό πλήρες αλάτι που περιέχει όλο το φάσμα των χημικών στοιχείων με τα οποία είναι προικισμένη από τη φύση η θάλασσα, δηλαδή περισσότερα από 90 στοιχεία, και μάλιστα στις κατάλληλες αναλογίες, ενώ παράλληλα είναι το μοναδικό που είναι σε θέση να αναδείξει όλες τις αποχρώσεις που συνιστούν τη γεύση που χαρακτηρίζει μια τροφή.

  Mediterranea – Θαλασσινό Νερό – Για Αρτοποιεία

  Το ψωμί στου οποίου την επεξεργασία έχει χρησιμοποιηθεί Mediterranea Θαλασσινό νερό παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

   Δεν περιέχει κοινό μαγειρικό αλάτι

  Επιτρέπει την αντικατάσταση του κοινού μαγειρικού αλατιού, δηλαδή του χλωριούχου νατρίου, που έχει μόνο δύο χημικά στοιχεία, το χλώριο και το νάτριο. Η αυξημένη και μη αντισταθμιζόμενη κατανάλωση νατρίου ενοχοποιείται για την υπέρταση και διάφορες καρδιοαγγειακές παθήσεις.

   Είναι καλύτερο για τον οργανισμό

  Τo νάτριο του προϊόντος Mediterranea Θαλασσινό νερό συνοδεύεται από κάλιο, μαγνήσιο και πολλά άλλα στοιχεία, σε μια τέλεια αναλογία, η οποία διευκολύνει την αφομοίωσή τους από τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα τελευταία χρόνια πολυάριθμες ιατρικές μελέτες αποδεικνύουν όλο και περισσότερο ότι τα στοιχεία «ενεργούν από κοινού και συνολικά», δηλαδή τα μεν χρειάζονται τα δε, προκειμένου να είναι σε θέση ο ανθρώπινος οργανισμός να τα χρησιμοποιεί κατάλληλα προς όφελός του.

  Έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία

  Το προϊόν Mediterranea Θαλασσινό αλάτι συμπεριλαμβάνει το πλήρες φάσμα χημικών στοιχείων, που είναι όλα πολύ αναγκαία για τη σωστή λειτουργία της ανθρώπινης φυσιολογίας. Επιπλέον, ανευρίσκονται σε αναλογία πολύ παρόμοια με εκείνη του πλάσματος που βρίσκεται στο ανθρώπινο αίμα, πράγμα το οποίο, χωρίς αμφιβολία, οφείλεται στο γεγονός ότι η ζωή άρχισε στη θάλασσα 3.600 χρόνια πριν. Για παράδειγμα, πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα χημικά στοιχεία που ανευρίσκονται στο Θαλασσινό νερό ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα, διεγείρουν τις νεφρικές λειτουργίες και ευνοούν την επαναφορά των μυών στη φυσική τους κατάσταση μετά από τη σωματική άσκηση.

  Μια μοναδική γεύση, γεμάτη αποχρώσεις, η οποία αναδεικνύει την πραγματική γεύση του αλευριού

  Όλα τα χημικά στοιχεία συμβάλλουν στη γεύση, όχι μόνο το νάτριο. Αν και το νάτριο είναι ένα χημικό στοιχείο το οποίο συμβάλλει κατά κύριο λόγο στη δημιουργία της «αλμυρής» γεύσης, όλα τα χημικά στοιχεία συμβάλλουν στην τελική γεύση προσφέροντας κάποιες αποχρώσεις. Όλα μαζί τα χημικά στοιχεία που ανευρίσκονται στο προϊόν Mediterranea Θαλασσινό νερό διαμορφώνουν την τελική γεύση του ψωμιού, η οποία είναι γεμάτη από ιδιαίτερες γεύσεις, αναδεικνύοντας τις αυθεντικές γεύσεις των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

  Διατηρείται πιο φρέσκο

  Το ψωμί το οποίο έχει παρασκευασθεί με τη χρήση του προϊόντος Mediterranea Θαλασσινό νερό διατηρείται πιο φρέσκο και για περισσότερο χρονικό διάστημα, χάρη στο γεγονός ότι συγκρατεί περισσότερο νερό.

  Με βάση την εμπειρία διαφόρων αρτοποιών και άλλων επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι ήδη εργάζονται με Mediterranea Θαλασσινό νερό, έχουμε φθάσει σε κάποια συμπεράσματα ή κριτήρια, σε ό,τι αφορά την παρασκευή του ψωμιού.

  Χρησιμοποιείται απευθείας

  Αναμιγνύεται με το ζυμάρι απευθείας, στην ίδια θερμοκρασία στην οποία συνήθως προστίθεται ανάλατο νερό προκειμένου να παρασκευαστεί συμβατικά το ψωμί.

  Δεν αναμιγνύεται με κοινό μαγειρικό αλάτι ούτε και με ανάλατο νερό

  Το προϊόν Mediterranea Θαλασσινό νερό δεν πρέπει να αναμιγνύεται με κοινό μαγειρικό αλάτι ούτε και με ανάλατο νερό (της βρύσης).

   Για τη χρησιμοποίησή του η αναλογία είναι 60-65%

  Το προϊόν Mediterranea Θαλασσινό νερό πρέπει να χρησιμοποιείται σε αναλογία 60%, δηλαδή 600 ml για κάθε κιλό αλεύρι. Ανάλογα με τον τύπο αλευριού που χρησιμοποιούμε, το ψωμί μπορεί να «σηκώνει» και λίγο παραπάνω Mediterranea Θαλασσινό νερό.

  Καλύτερη γεύση με λιγότερο νάτριο τελικά

  Αν χρησιμοποιήσουμε Mediterranea Θαλασσινό νερό σε αναλογία 60%, προσθέτουμε στο ζυμάρι μισό γραμμάριο λιγότερο νάτριο από ό,τι αν χρησιμοποιούσαμε κοινό μαγειρικό αλάτι σε αναλογία 2% (20 γραμμάρια κοινό μαγειρικό αλάτι για κάθε κιλό ζυμάρι).

  Τα υπόλοιπα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ψωμιού δεν αλλάζουν

  Κατά περίπτωση και ανάλογα με τον τύπου αλευριού που χρησιμοποιείται, καθώς και με το γούστο του επαγγελματία, πιθανόν να είναι ανάγκη να γίνουν κάποιες ποσοτικές αλλαγές στο χρόνο ψησίματος ή στο χρησιμοποιούμενο προζύμι, προκειμένου να έχουμε ένα τέλειο ψωμί όσον αφορά την εσωτερική υφή του καθώς και το χρώμα της κόρας του.

  Λειτουργεί εξίσου καλά και για την παρασκευή προψημένου ψωμιού

  Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, καθώς και τα πλεονεκτήματα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο, ισχύουν και σε ό,τι αφορά την παρασκευή προψημένου ψωμιού.

Πληροφορίες και Χρήσεις Προϊόντος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ PDF (7.5Mb)